Merhaba, yakın zamanda kısa bir turla gezdiğim Bükreş hakkında kısa bir bilgi vererek başlıyorum. Bu bilginin ardından, havalimanından şehir merkezine gidiş, Bükreş metrosu ve şehir içi ulaşım, gezilecek yerler, yenilecek yemekler ve yapılacaklar hakkında ayrıntılı bilgileri sizlerle paylaşacağım.
Bükreş, köklü bir geçmişe sahip. Bükreş isminin zevk ve mutluluk anlamına gelen ‘bucur’dan türediği belirtiliyor.
Bükreş, Romanya’nın başkenti. Romanya Ovasının ortasında, Tuna Nehri’nin bir kolu olan Dâmbovița’nın kıyısında kurulmuştur. Nüfusu 2,1 milyon civarındadır. Bükreş 1862’de Romanya’nın başkenti olmuştur. Bu sebeple Rumen medya, kültür ve sanatının merkezidir.
Tarihi yapıları, doğal güzellikleri, yemyeşil parklarıyla dikkati çeken Bükreş, özellikle eski şehir bölgesinde keyifle gezeceğiniz oldukça sakin bir şehir.
Romanya’nın en kalabalık kenti olan Bükreş, “Doğu Avrupa’nın İncisi” olarak anılıyor.
Her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan Bükreş’e hava yoluyla rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul’dan direkt uçuşla Bükreş’e yolculuk süresi yaklaşık 1 saat 10 dakika. Oldukça kısa bir yolculuk. Kara yoluyla da ulaşım mümkün. Yaklaşık 10 saatlik bir yolculukla Bulgaristan üzerinden Bükreş’e gidebilirsiniz. Tabii ki Bulgaristan’dan geçişle ilgili gerekli araştırmayı yapmanız sağlıklı olacaktır.
Siz nasıl düşünüyorsunuz bilmiyorum ama benim şehir gezileri sırasında çok hassas olduğum bir konu havalimanından şehir merkezine ulaşım. Havalimanından en uygun ve rahat şekilde şehir merkezine ulaşınca artık gezmeye başlayabiliriz diye düşünürüm hep.
Bükreş için bu konuda stres yapmaya gerek yok. Otopeni Henri Coanda Havalimanına iniş yaptıktan sonra pasaport kontrolünün ardından alandan çıkış yapıyoruz. Pasaport kontrolü, diğer gezdiğimiz Avrupa şehirlerine göre biraz daha uzun sürdü. Yanınızda otel rezervasyonunuza ilişkin bir ekran görüntüsü veya çıktı olması önemli. Bunu sizden talep edebilirler.
Havalimanından şehir merkezine ulaşım için tren, otobüs, taksi, Uber, Bold uygulamaları gibi seçenekler mevcut.
Şimdi bu alternatiflere göz atalım.
Bükreş Havalimanından şehir merkezine otobüs ile ulaşım
Otopeni Havalimanı olarak da bilinen Bükreş Henri Coanda Uluslararası Havalimanı, şehir merkezine yaklaşık 16 kilometre mesafede bulunuyor.
Benim de tercih ettiğim bu yöntem oldukça kolay ve ucuz. Havalimanının hemen çıkış kısmında (Dış Hatlar 1. kat) otobüs durakları yer alıyor. Haftanın 7 günü düzenli olarak her 15 dakikada bir seferleri bulunan şehir içi otobüslerini kullanabilirsiniz. Şunu da bilmeniz gerekiyor, belediye otobüsü tarzı olduğu için yol boyunca duraklarda durabiliyor. Bu nedenle biraz daha yavaş olduğunu söyleyebilirim. Ben bu tür yolculukları şehri tanıma açısından değerlendirdiğim için tadını çıkarmaya bakıyorum.
Otobüs biletlerini havalimanı çıkışındaki beyaz büfeden veya biletmatiklerden temin edebilirsiniz. Bilet ücreti 4 Lei (80 cent civarı). Otobüs içerisinde bilet satışı bulunmuyor. Biletmatiklerde gidiş-dönüş şeklinde 2 bilet satılıyor (tek bilet görmedim, belki vardır bilemiyorum.) Bileti atmayıp tekrar kullanmayı unutmayın.
Otobüs hatlarına ilişkin bazı kısa bilgileri paylaşıyorum.
780 Havalimanı – Kuzey Tren İstasyonu (Gara de Nord)
Bu otobüs şehir merkezindeki tren istasyonuna (Gara de Nord) gidiyor. Tren istasyonu durağından M1 v M4 metro hatlarına ulaşmanız mümkün. Gar civarında bir otelde yer ayırttıysanız bu hattı kullanabilirsiniz.
783 Havalimanı – Piata Unirii Meydanı
Aslında şehir merkezine ulaşım için kullanılacak en önemli hat bu. Şehrin gezilecek yerleriyle popüler konaklama mekanları bu otobüsün güzergahında yer alıyor. Universitate durağı şehrin önemli noktalarına yakın konumda. Otelinizin yakınlığına bağlı olarak burada veya yine şehrin ana meydanlarından son durak olan Piata Unirii’de inebilirsiniz. Her iki durakta da metro ve tramvay hatları bulunuyor. Dönüşünüz sırasında havalimanına yine meydandaki duraktan rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bükreş’te şehir içi ulaşım kartları da mevcut, onları da yine hem bilet gişelerinde hem de biletmatiklerde inceleyebilirsiniz. Gezilecek yerler ağırlıklı olarak aynı noktada toplandığı için çok ihtiyacınız olmayabileceğini düşünüyorum. Bu açıdan konaklayacağınız oteli de merkezde seçmeniz seyahatinizi kolaylaştıracaktır. Bükreş’te nerede kalınır sorusuna da cevap vereceğim.
Bükreş Havalimanından şehir merkezine trenle ulaşım
Bükreş Havalimanından şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabileceğiniz bir diğer ulaşım aracı ise tren. Tren, Henri Coandă Havaalanı ile Bükreş’teki Kuzey Tren İstasyonu (Gara de Nord) arasında hızlı bir bağlantı sağlıyor. Trenler gün boyu 40 dakikada bir hareket ediyor. Seyahat süresi yaklaşık 20 dakika.

Trenlerle ilgili detaylı bilgi için… www.cfr.ro
Tren biletinizi dış hatlar gelen yolcu salonunda yer alan bilet ofislerinden 6,8 Lei karşılığı satın alabilirsiniz. 0-5 yaş arası çocuklar ücretsiz, 5-10 yaş arası çocuklar, öğrenciler (öğrenci kimlik kartı gerekli) ve emekliler yüzde 50 indirimli.
Son durakta (Gara de Nord) indikten sonra M1 ve M4 metro hatları ile şehrin diğer bölgelerine ulaşabilirsiniz.
Bükreş Havalimanından şehir merkezine taksiyle ulaşım
Bükreş Havalimanından şehir merkezine taksi ile de ulaşım mümkün. Taksiler ne çok pahalı ne çok ucuzdur. Benim için rahatlık önemli diyorsanız taksi tutarak otelinize kadar taksiyle gidebilirsiniz.
Güvenli ulaşım için havalimanından “taksimatik” diyeceğimiz cihazlarla taksi rezervasyonu yapabilirsiniz. Böylece yetkili taksiyle seyahat edebilirsiniz. Burada taksiler ve fiyatları görebilirsiniz. Buradan rezervasyon yapınca bir taksinin plakasının yer aldığı bir makbuz verilecek. Onunla terminalin çıkışındaki taksi durağında araca binebilirsiniz.
Yoldan geçen taksi yerine duraktan taksiye binmek daha iyi bir tercih olabilir. Ayrıca taksimetrenin açıldığını kontrol edin.
Taksilerin ön camında ücret tarifesine ilişkin bilgi de bulunuyor. Havalimanı taksileri ücret tarifesi 1,39 Lei/km ile 3,5 Lei/km (lüks taksi) şeklindedir.

Bükreş Havalimanından bazı bölgelere taksiyle ulaşımın ortalama ücretleri;
- Üniversite (Universitate): 25-60 Lei
- Unirii Meydanı (Piata Unirii): 25-70 Lei
- Romanya Meydanı (Piata Romana): 25-60 Lei
- Baneasa: 15-30 Lei
- Zafer Kemeri (Arcul de Triumf): 20-40 Lei
- Victoriei Meydanı (Piata Victoriei): 25-50 Lei
- Kuzey Tren İstasyonu (Gara de Nord): 25.-60 Lei
- Filaret Otobüs Durağı (Autogara Filaret): 30-75 Lei
- Obor Otobüs Durağı (Autogara Obor): 30-75 Lei
Havalimanında ücretsiz Wi-Fi var, bu da not olarak dursun.
Bükreş Havalimanından şehir merkezine özel transfer ile ulaşım
Bükreş Havalimanından şehir merkezine konforlu ulaşım için özel transfer de tercih edilebilecek alternatifler arasında. Havalimanında bulunan firmalar veya daha önce internet üzerinden yapacağınız rezervasyonla ulaşımınızı rahat bir şekilde yapmanız mümkün.
Önceden rezervasyon yapmanız halinde havalimanında sürücü tarafından isminizin yazılı olduğu dövizle karşılanacağınızı unutmayın. Rezervasyon sırasında doğru bilgileri verdiğinizden emin olun.
Bükreş Havalimanından şehir merkezindeki bazı noktalara ulaşım ücretleri;
- Parlamento Binası: 1-3 kişi 22 Euro, 4-6 kişi 38 Euro ve 7 kişi 43 Euro’dan başlıyor
- Romanya Meydanı: 1-3 kişi 23 Euro, 4-6 kişi 39 Euro ve kişi 7 Euro’dan başlıyor
- Zafer Kemeri: 1-3 kişi 24 Euro, 4-6 kişi 39 Euro ve 7 kişi 45 Euro’dan başlıyor
Araç kiralama
Bükreş Havalimanında ihtiyacınıza binaen araç kiralaması da yapabilirsiniz. Havalimanında.Avis, Autonom, Europcar, Budget, Sixt, Hertz ve Enterprise firmalarının acenteleri bulunuyor. Şehir merkezinde de yerel araç kiralama firmaları mevcut.
Booking.com
Bu bölümde Bükreş’te gezilecek yerlere ilişkin bilgiler vereceğim. Gezimden önce yaptığım araştırmalarda pek fazla detay bulamadığım yerleri de gezme şansım oldu. Sokak sokak yürüyerek gezmeyi daha çok seviyorum. Sizlere de eski şehir bölgesinde sokaklarda yürümenizi önerebilirim. Ben notlarımı paylaşayım siz kendi gezi rotanızı çizebilirsiniz. İşte detaylarıyla Bükreş’te gezilecek yerler…
Parlamento Sarayı, başkent Bükreş’in merkezinde bulunuyor. Burası, Romanya Parlamentosu’nun iki Meclisi’nin de bulunduğu çok amaçlı bir bina. Dünya Guinness Rekorlar Kitabı’na göre, dünyanın en büyük sivil yönetim, en pahalı yönetim binası. Şehrin ana meydanlarından Piata Uniri’den sağlı sollu benzer binaların çevrelediği caddenin tam karşısında, bu caddedeki yapılarla bütünleşmiş oldukça büyük bir bina.
Sayılarla Parlemento Binası:
Başlangıç Yılı: 1983
Bitiş Yılı: 1989
Ölçüleri: 270 m’ye 240 m
Yükseklik: 86 m
Kat Sayısı: 12
Derinlik: 92 m
Oda sayısı:1,100
Otopark: 2 yeraltı otoparkı
Yapımında Kullanılan Tahmini Mermer Miktarı: 1 milyon m³
Aydınlatma: 480 şamdan ve 1,409 avize 3,500 ton kristal
Kullanılan Çelik ve Bronz: 700,000 ton çelik ve bronz
Kullanılan Ahşap: 900,000 m³
Kullanılan Halı: 200,000 m² yün halı
Bu Binayı Yapmak İçin Yıkılan Bina Sayısı: Bükreş’in tarihi alanı içindeki 19 Hristiyan Ortadoks Kilise, 6 Sinagog, 3 Protestan Kilise ve 30,000 ikametgah
Parlamento Sarayı, şehrin merkezinde çok geniş bir alana kurulu. Şehirde yaşayanların bir bölümü, binanın şehrin dokusunu bozduğunu düşünüyor, bazılarıyla dünyanın en büyük binalarından olmasından gurur duyuyor. Buradaki durum bana Roma ’daki Venedik Sarayını hatırlattı. Beyaz taşlarla yapılan Venedik Sarayı da Roma’da eski şehrin ortasına hançer gibi saplandığı, tarihi dokuya zarar verdiği için yapıldığı günden bu yana eleştiriliyor.
Burayı da mutlaka görmenizi öneririm. Osmanlı döneminden kalma Manuc Han, (Hanu’ lui Manuc), yine eski şehir bölgesinde yer alıyor. Bursa’da ve İstanbul’da görebileceğimiz hanlar tarzında. 1808 yılında Bükreş’te bir Osmanlı Ermenisi olan Manuk Bey tarafından yapılan ve tipik Anadolu mimari özelliklerini yansıtan, 1806-1812 tarihleri arasında gerçekleşen Osmanlı-Rus Savaşını bitiren 1812 yılında Bükreş Antlaşmasının da imzalandığı bir yer Manuk Han.






Stavropoleos Kilisesi olarak da bilinen Stavropoleos Manastırı, Bükreş merkezindeki rahibeler için bir Doğu Ortodoks manastırı olarak biliniyor. Kilise Brâncovenesc tarzında inşa edilmiş. İçeride fotoğraf çekmek yasak, o nedenle dışarıdan fotoğraflar paylaşıyorum. Avlu kısmı oldukça güzel, bizdeki hanları andırıyor. Özellikle Balkanlarda gezerken mimari etkileşimleri çok net görebiliyorsunuz. Örneğin bu avlu, Kavala’daki Kavalalı Mehmet Ali Paşa Camisinin avlusuna çok benziyor. Manastır, eski şehir bölgesinde popüler Lipscani Caddesine yakın konumda.



Carturesti Carusel, çok güzel dekora edilmiş bir kitapçı. Lipscani Caddesinde bulunan kitapçının iç tasarımını gerçekten çok beğendim. Keyifle gezeceksiniz. Üst katlarda kafe de bulunuyor.



Eski şehir bölgesinde gezerken, Atatürk Büstü ile karşılaşınca şaşırdım. Odeon Tiyatrosu önündeki küçük meydanda Atatürk Büstü yer alıyor. Büstte “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk” yazıyor. Ayrıca “Yurtta barış, dünyada barış” sözü de büstün alt bölümünde yer alıyor.

Carol – Hünkar (Hunchiar) Camii, şehrin güneyinde Carol Parkı yakınında bulunuyor. Cami, Bükreş’teki tek minareli cami. Buna karşın ezanın sadece cami içinde okunmasına müsaade ediliyor. Metroyla camiye ulaşım mümkün. Eroii Revolutiei durağında indikten sonra binaların hemen arkasında yer alıyor. Cami, eskiden Carol Parkında göl kıyısında bulunuyormuş, sonra yeni yerine taşınmış. Küçük bir cami. Burada gönüllü olarak vazife alan Aziz Osman Hocanın gayretleriyle iyi bir noktaya gelmiş. Aziz Osman Hoca Kırım Türkü. Sohbetinden ve anılarını dinlemekten keyif alacaksınız.



Cișmigiu (Çeşmeci) Parkı, fıskiyeleri, anıtları ve gölüyle İngiliz tarzı geniş bir bahçe. Göl, tekne gezilerinin yanı sıra bir merkezi ada üzerindeki ünlü Monte Carlo restoranıyla popülerdir. Komünizm Dönemi öncesinden kalma zarif binalar, park yakınındaki Regina Maria Bulvarı’na sıralanmıştır.

Yine eski şehir bölgesinde kalan ve caddede küçük bir girişi olan Pasajul Macca-Vilacrosse, gezilecek yerlerden. Pasajın iki ayrı caddeden girişi var. Çatal şeklinde, sarı cam kaplı kemerli bir cadde burası. Daha çok Arap izleri taşıyan nargile de sunulan kafelerle dolu olduğunu söyleyebilirim. Konumunu not almanızda fayda var, yoksa göremeyebilirsiniz.



8 Haziran 1897 ve 1900 yılları arasında inşa edilen ve Calea Victoriei’de Romanya Ulusal Tarihi Müzesi’nin karşısında bulunan CEC Sarayı, CEC Bank’ın genel merkezidir. Eski şehir bölgesinde gezerken mutlaka gözünüze çarpacaktır.

Booking.com
Dimitrie Gusti Ulusal Köy Müzesi, Bükreş’te Herăstrău Parkı içinde bulunuyor. Burası çok özel bir açıkhava etnoğrafya müzesi.
10 hektarlık alana yayılan müzede, 17.-20. yüzyıl arasında inşa edilmiş otantik köy yapıları bulunuyor. Çok çok güzel köy evleri, kümesler, ahırlar, kiliseler, zeytinyağı üretim tesisi, tamamen eski usül değirmenler sizi çok eskilere götürüyor. Eğer köy yaşantısını seviyorsanız, gördüğünüz bütün evlere “keşke şöyle bir evimiz olsa” diyebilirsiniz. Birçok ev, Anadolu’daki köy evlerine de benziyor. Özellikle iç bölümler, mutfak, oturma odaları Safranbolu’da veya başka şehirlerimizde yer alan evleri andırıyor.
Köy müzesi içerisinde yöresel ürünlerin satıldığı küçük yerler de bulunuyor. Uygun fiyatlarla yöresel ürünleri tadabilirsiniz.
Şehir merkezinin biraz dışında Herăstrău Parkı içinde bulunan müzeye ulaşım kolay. Metroyla Aviatorilor durağına gidip buradan kısa bir yürüyüşle müzeye ulaşabilirsiniz. Bunu park da gezinti için bir fırsat olarak da düşünebilirsiniz.
Unutmadan müzenin girişi ücretli. Yetişkinler 30 Lei, çocuklar 8 Lei.













Herastrau Parkı, Herastrau Gölü’nün çevresinde bulunan büyük bir park. Park, 1,1 km² toplam alana sahip olup, bunun 0,7 kilometrekaresini park ile aynı adı paylaşan göl oluşturuyor. Parkın içinde çocuklar için eğlence yerleri, yürüyüş yolları ve çeşitli büfeler bulunuyor. Biz mart ayında gittik, muhtemelen nisan, mayıs ve yaz aylarında çok daha güzel olur.

Arcul de Triumf, şehrin kuzeyindeki Kiseleff Yolu üzerinde bulunan bir zafer takıdır. Petre Antonescu tarafından tasarlanan anıt 1921–22’de inşa edildi, 1935–36’da yenilendi. Zafer takı, 2014’te tekrar elden geçirildi.

Tabi bunların yanı sıra eski şehir bölgesinde gezerken karşınıza çıkacak Romanya Ulusal Müzesi, Sanat Müzesi, Ateneum gibi tarihi yapılar var. Ayrıca yine tarihi çok sayıda kilise bulunuyor. Bu gezide müze gibi yerlere girmeyi çok tercih etmedim. Şehir gezisi yaparken sokaklarda dolaşmak daha keyifli benim için.
Bükreş’te özellikle bizdeki fırınların ya da börekçilerin benzerlerini şehrin her yerinde görebilirsiniz. Bazı zincir fırınların sahipleri de Türk. Genelde yurt dışı seyahatlerinde otellerde oda-kahvaltı seçeneğini tercih ediyorum. Güne sağlam bir kahvaltıyla başlamak iyi geliyor. Yiyecek bir şeyler aramakla uğraşmadan direkt şehri gezme şansı oluyor böylece.
Romanya’da domuz etinin çokca kullanılması dolayısıyla restoranlardan genelde uzak durmaya özen gösterdim. Kahvaltı için gel-al şeklinde hizmet veren fırınları tercih edebilirsiniz. Luca bunlardan birisi. Şehrin birçok yerinde denk geldim. Fiyatı uygun olduğundan uzun kuyruklar oluşabiliyor özellikle sabah saatlerinde. Gün boyu sıcak ürünler mevcut. Bizde simitçilerde satılan çatal, buranın da popüler ürünlerinden. Ayrıca “govrik” yani gevrekler gayet lezzetli. Özellikle Luca’dan vişneli gevreği denemenizi öneririm.
Bunun yanında işletmecisi Türk olan Dristor Kebap, oldukça lezzetli et ve tavuk döneri yapıyor. Hem servis olarak hem de ekmek arası ya da dürüm şeklinde sunuluyor yemekler.



Bunun yanında tarihi mekanlar içerisinde konumlanmış restoranlar da bulunuyor. Manuc Han içerisindeki Hanul Manuc Restaurant, gezginlerin en çok uğradığı yerlerden Caru’cu Bere bunlardan ikisi. Eski şehir bölgesinde Stavropoleos Manastırı yakınında yer alıyor. Eski bir binada bulunuyor. Domuz eti kullanılması dolayısıyla tercih etmedim ama gün boyu kalabalık olduğunu söyleyebilirim.
Bükreş’te çorba da oldukça yaygın. Şehrin birçok noktasında farklı farklı çorbalar yapan mekanlar bulunuyor. Çorba yanında özel ekmeği, salata, patates kızartması, turşu gibi ek ürünlerle servis ediliyor.
Unutmadan, Lipscani Caddesi ve ara sokaklarında yürürken birçok Türk restoranıyla karşılaşacaksınız.
Bükreş’te şehir içi ulaşım, diğer Avrupa şehirlerinde olduğu gibi oldukça kolay. Bükreş metrosu, ana aktarma istasyonlarıyla şehrin her tarafına ulaşım imkanı veriyor. Bunun yanı sıra, tramvaylar, elektrikle çalışan otobüsler de ulaşımı kolaylaştırıyor. Tek yön biletler 4 Lei.
Metro, otobüs ve tramvay biletlerini istasyonlardaki gişelerden veya biletmatiklerden alabilirsiniz. Metro girişinde kartı okutarak geçiyorsunuz. Otobüs ve tramvaylarda gişe bulunmuyor ancak bindiğinizde kartı okutmanız gerekiyor.
Gitmeden önce mutlaka telefonunuza metro haritasını indirmeyi unutmayın.

Metro için ana istasyonları Plata Unirii ve Universitate olarak düşünebilirsiniz. Burayı merkez kabul ederek gezi ve konaklama planlarınızı yapabilirsiniz.
Bükreş’te nerede kalınır konusu için önceden çok detaylı araştırma yapmıştım. Aslında ne istediğinizle alakalı bu. Size bu konuda yardımcı olmaya çalışacağım. Umarım tercihinize yardımcı olabilirim. Bilgiler ışığında tercihinizi yapabilirsiniz.
Öncelikle şehri tanımak lazım. Daha önce de bahsettiğim gibi merkez olarak Universitate (Üniversite) ve Piata Unirii’yi (Unirii Meydanı) merkez olarak kabul edelim. Bunun ışığında plan yapmak uygun olur.
Şehir sektörler olarak bölünmüş durumda. Sektörler ile metro hattı fotoğraflarını bir arada sunuyorum, bununla değerlendirme yapmanız kolaylaşabilir. Haritanın merkezi Universitate ile Piata Uniri.


Görsellerden de anlaşılacağı üzere tüm sektörlerin bir bölümü şehir merkezinde kalıyor.
Öncelikle benim konakladığım otelle ilgili bilgi vermek istiyorum.
CONTINENTAL FORUM BUCURESTI PALATUL PARLAMENTULUI isminden de anlaşılacağı üzere Parlamento Sarayı’nın yakınında. Aile odasında kaldık. Odamız Parlamento Sarayı manzaralıydı, hemen karşımızda yapımı süren kilise vardı. İki çift kişilik yatak olduğu için oldukça rahat ettik. Günlük temizlik yapılıyordu, ayrıca sular yenileniyordu. Ücretli ürünlerin olduğu minibar mevcut.
Genel olarak memnun kaldık. Kahvaltı dahil tercih ettik. Kahvaltısı güzeldi. Peynir, zeytin çeşitleri, domates, salatalık, omlet, sebze kızartması, meyve, kruvasan çeşitleri (genelde sıcak oluyor), kekler, hamur işleri, kahve, çay, meyve suları, mısır gevreği ve türleri. Yurt dışında bulunabilecek iyi bir kahvaltı. Fiyat/performans olarak iyi olduğunu söyleyebilirim. Otelden çıktıktan sonra Parlamento Sarayı yönünde İzvor Parkı var, parkın içinden geçerek İzvor metro istasyonuna ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca parka gelmeden hemen soldan dönüp köprüyü geçtikten sonra sağa dönünce de biraz yürüyerek eski şehir bölgesine gidebilirsiniz. Her yerde marketlerin olduğu bir yer değil Bükreş, o nedenle dönüş yolunda ihtiyaçlarınızı temin etmeniz önemli.
Elbette ki her konuğun deneyimi farklı olabilir. Bu nedenle sorumluluk kabul etmem:) Yorumları da okuyarak değerlendirmeniz önemli.
Havalimanından şehir merkezine trenle ulaşım düşünüyorsanız. Gare de Nord (Kuzey Tren İstasyonu) çevresinde oteller var. Bu noktada metro istasyonu var, şehir merkezine ulaşımda sorun yok. Tercihinize bağlı olarak yürümek isterseniz biraz uzak olsa da o da mümkün.
Araştırmalarım sırasında gördüğüm, bizim kaldığımıza benzer bir otel de burada. Ona da bakabilirsiniz. MyContinental Bucuresti Gara de Nord.
Şehir merkezinde geçerken gördüğüm, konumu iyiymiş diye aklımdan geçirdiğim Novotel
Booking.com